Gå til hovedinnhold Gå til søk

Forlenger leiekontrakten med Polaris Eiendom

NAV blir i Sjøgata. Det betyr at bygget skal miljøsertifiseres.

Med beliggenhet på den stadig mer attraktive sjøfronten til Bodø, er Sjøgata 41/43 et av de aller viktigste byggene i porteføljen til Polaris Eiendom. Nå er NAV og Polaris Eiendom enige om en forlengelse av kontrakten helt frem til høsten 2029.

NAV leier totalt 5.700 kvadratmeter i bygget, og har hatt en opsjon på forlengelse av leieforholdet. Helt siden etableringen av Polaris Eiendom i sommer har nettopp en forlengelse av denne kontrakten vært prioritert.

– Vi er glade for å ha landet denne forlengelsen av leieavtalen med NAV i Bodø. Forlengelsen bekrefter at eiendomsporteføljen vår er attraktiv og konkurransedyktig. Vi er også sikre på at det arbeidet vi er i gang med for ytterligere å bedre byggets miljøstandard vil øke attraktiviteten videre, sier eiendomsdirektør Ben-Ruben Heimstad.

En forlengelse av leieavtalen med NAV innebærer også at arbeidet med å miljøsertifisere bygget etter den anerkjente BREEAM-standarden prioriteres. Dette er Norges fremste miljøsertifiseringssystem for bygg og innebærer en optimalisering av byggets miljøprofil i et langsiktig og bærekraftig perspektiv. Dette er godt eksempel på hvordan det offentlige og private i praksis sammen kan dra hverandre i riktig retning.

– Bodø er en by som satser grønt. Dette er et bidrag fra Polaris, som alltid ser etter bærekraftige løsninger, sier Heimstad.

Polaris Eiendom ble stiftet i sommer. Flere store nordnorske eiendomsaktører har gått sammen – med et mål om å skape en nordnorsk eiendomsaktør med skikkelige muskler. Målet er å utvikle nordnorske byer – og selskapet har allerede en solid eiendomsportefølje i Bodø, Tromsø, Narvik og på Sortland.

– Vi har ambisjoner i Bodø. Og gjennom slike avtaler med det offentlige får vi trygghet til å ruste opp sentrale bygg. Det gjør byen mer attraktiv, som igjen gjør det mer attraktivt å investere og å utvikle, sier administrerende direktør Rolf Thorsen.

I NAV er de fornøyd med å få på plass en avtale.

– Vi er veldig fornøyde med å fortsette vår virksomhet i bygget, og med å kunne fortsatt fokusere på vår kjernevirksomhet fremfor å gå i gang med en omfattende flytteprosess. Dette er en beliggenhet som passer oss godt. Den gjør kontoret fysisk tilgjengelig for brukerne av NAV Bodø, og er med på å gjøre oss til en attraktiv arbeidsplass i kompakte Bodø, sier direktør i NAV Nordland, Cathrine Stavnes.

 

Les mer om forlengelsen her:

https://eiendomswatch.no/nyheter/kontor/article15075291.ece

https://www.an.no/blir-varende-i-lokalene-na-skal-bygget-pusses-opp/s/5-4-1723322

 

Ben-Ruben Heimstad

Eiendomsdirektør

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.