Gå til hovedinnhold Gå til søk

Polaris med nytt oppkjøp – hentet 100 millioner i emisjon

Polaris Eiendom vokser videre. Og har nå hentet inn nye 100 millioner i en emisjon.

I 2022 ble Polaris Eiendom etablert – med en klar ambisjon om å være et ledende og langsiktig eiendomsselskap med base i nordnorske byer. Selskapet startet med 27 eiendommer til en verdi av 2,3 mrd. NOK. Ett år senere har selskapet investert ytterligere knappe 200 MNOK. Og føyer Sjøgata 10 og Sjøgata 8 i Tromsø sentrum til porteføljen.

For å finansiere det siste kjøpet og ytterligere vekst fremover har selskapet nylig gjennomført en emisjon. Her ble selskapet tilført nye 100 millioner kroner.

– Måltallet vårt var 60 millioner. At vi endte opp på 100 millioner viser at markedet tror på oss – og rollen vi har tatt som et aktivt og fremoverlent eiendomsselskap av en solid størrelse i nord, sier Rolf Thorsen.

I tillegg til å styrke porteføljen med eiendommer, har selskapet i løpet av sin korte levetid jobbet hardt for å innlede samarbeid og for å påvirke aktører i byenes sentrum til å tenke nytt.

– Jeg hadde store forventninger da jeg takket ja til jobben i Polaris Eiendom. Nå har jeg brukt mye tid i nord, og jeg får bekreftet et betydelig potensial innen eiendomsutvikling i regionen. Og jeg ser at vår strategi med å fokusere på attraktive bygg i byenes sentrum er helt rett, sier han. Vi tror utviklingen av attraktive byer starter på bygulvet og i sentrum av byene – det er her vi skal være lokalisert.

Savnet aktør

Ørjan Ånesen er eiendomssjef i Total Eiendom. Selskapet kjøpte Sjøgata 8 og Sjøgata 10 i Tromsø i 2019. Siden da har de jobbet med å videreutvikle byggene som kontorlokaler med god standard.

– For oss er det godt å selge til Polaris Eiendom. De ønsker å utvikle sentrum som en helhet. For oss som jobber med eiendom har vi savnet en slik aktør, sier han. Og påpeker at det er trekk ved Tromsø som gjør byen ekstra attraktiv for eiendomsaktører.

– Tromsø har mange offentlige aktører, noe som gjør oss mindre sårbare for konjunkturer. Det er flott at flere ser det store potensialet. Polaris er en aktør vi har savnet, sier han.

Forretningsområde

– Levende sentrum er attraktive sentrum. Alle gode krefter må forenes for å heve kvalitet og trivsel i de nord-norske byene. Her har vi innledet flere samarbeid. Og vi har møtt aktører som har inspirert oss til å jobbe videre, sier han.

Han tror at en profesjonell eiendomsaktør kan spille en svært viktig rolle.

– Vi møter mange ordførere og andre i nord som jobber med å utvikle arbeidsplasser. Og det er utrolig mange spennende prosjekter og industribygging på gang. Min frykt er at de arbeidsplassene disse initiativene skaper vil drives av arbeidere på «nordsjø-turnus» og at familiefolk velger bort Nord-Norge, fordi de urbane bokvalitetene blir for svake. Heldigvis opplever vi både interesse og vilje for å samarbeide om å utvikle gode bysentra, forteller Thorsen.

Oppkjøpet av byggene i Sjøgata gjør at Polaris Eiendom nå har kontroll over et helt kvartal i sentrum av Tromsø.

– Noe som igjen gjør det lettere for oss å tenke helhetlig. Denne delen av Tromsø sentrum er utrolig spennende fordi det allerede er etablert en rekke anerkjente og solide virksomheter her, sier han – og trekker frem Sparebanken Nord-Norge, advokatfirmaet Elden og KPMG – og fordi det er den travleste delen av Nord-Norge målt i fotgjengertrafikk.

– Vi har spennende planer for området og ser at akkurat denne delen av byen kan utvikle seg til å et nordnorsk kraftsenter innen forretningsdrift. Hvis vi som eier eiendom her sammen også sørger for et helhetlig og godt bygulv, vil det være strålende for sentrumsutviklingen i Tromsø, sier han.

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.