Gå til hovedinnhold Gå til søk

Thorsen skal lede nordnorsk satsing

Rolf Thorsen var sentral i utviklingen av Bjørvika. Nå står hele Nord-Norge for tur.

Polaris Eiendom heter det nye selskapet. Totalt har Polaris Eiendom AS allerede 20 næringsbygg i Sortland, Bodø, Narvik og Tromsø. Ved oppstarten har selskapet en egenkapital på cirka 950 millioner og eier verdier for ca. 2,3 mrd. NOK.

Rolf Thorsen skal lede det nye selskapet, som har ambisjoner om å ta posisjonen som den ledende aktøren innen næringsbygg i nord.

Thorsen har en bred CV. Men den tidligere olympiske sølv-medaljøren er nok aller mest kjent for å lede utviklingen av Bjørvika i Oslo sentrum.

– Likevel vil jeg påstå at lite kan sammenlignes med potensialet i nord. Med et sterkt nordnorsk lag på plass skal vi skape en muskel som gir landsdelen enda flere gode og veldrevne kontor og næringsareal, sier Thorsen.

POTENSIAL I NORD

De største eiendommene ligger i Bodø, Tromsø og Narvik.

– Bodø og Tromsø er vekst-senterne i nord og er utrolig spennende. I Narvik planlegger både Aker Horizons og Teco 2030 store industriprosjekter – i tillegg til at byen jobber for å få VM i alpint. Når vi også vet at det bygges batterifabrikk i Mo i Rana og Lofoten og Vesterålen er aktive og interessante områder med god vekst, så er muligheten for selskapet store, sier Thorsen.

Han peker på eierne som et bevis på at det er en god miks av kunnskap og kapital bak selskapet.

– Det er nordnorske samfunnsbyggere, kombinert med landsdekkende investorer med kraft og teft. Med en bunnsolid administrasjon i tillegg, tror vi at dette kan bli en muskel som kan bidra til å ta landsdelen videre, sier han.

ERFAREN ADMINISTRASJON

Til å administrere selskapet har Polaris Eiendom satset på erfaring og vinnerskaller. Daglig leder Rolf Thorsen har levert OL-sølv og VM-gull i roing. Han har etter karrieren etablert seg som en av Norges fremste eiendomsaktører og har blant annet vært svært sentral i utviklingen av Bjørvika.

Som finansdirektør har Polaris engasjert narvikingen Tor Andre Grenersen, norgesmester i fotball i 1996 med Tromsø. Han har gjort karriere i bankvesenet og var frem til i vinter direktør i Sparebank 68 Grader Nord med base i Narvik, Harstad, Lofoten og Vesterålen.

Administrasjonen kompletteres av Ben-Ruben Heimstad, som rekrutteres til jobben som eiendomsdirektør fra jobben som daglig leder i SNE Næringsmegling i Tromsø. Han har gjennom de siste ti årene bygget opp stor erfaring i det nordnorske næringsmarkedet.

Målet er at flere lokale, nordnorske aktører skal gå sammen med ledende investorer fra resten av landet for å bygge landsdelens sterkeste eiendomsselskap. Polaris Eiendom AS skal skape vekst og aktivitet i hele Nord-Norge og gradvis etablere seg i de største nordnorske byene.

REPPE WETTING STYRELEDER

Som styreleder har man rekruttert den Oslo-bosatte bodøværingen Thomas Reppe Wetting. Både Finansavisen og det internasjonale ratingbyrået Chambers Europe har rangert Thomas som en av Norges ledende eiendomsadvokater. Han har vært involvert i flere store prosjekter i Bodø og skal også delta som en aktiv eier. I styret skal også Kjetil Strand fra Harstad sitte. Han har sammen med familien den største aksjeposten i selskapet (11 prosent).

– For meg er dette en utrolig spennende mulighet til å kunne bidra til videre utvikling i Bodø og Nord-Norge. Vi går inn i en meget interessant tid for regionen og med denne langsiktige, solide og lokalt forankrede aktøren på banen, har jeg stor tro på at vi kan pleie nordnorske kunder på den beste måten og se mange nye gode prosjekter i årene fremover, sier Reppe Wetting.

Rolf Thorsen

Daglig leder

Tor-Andre Grenersen

Finansdirektør

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.